1990 Kadrinas alustas tegevust väike kingavabrik

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Hiljem tegutses Kadrina kingavabrikuga samades hoonetes Tõlla Trahter, ka omanik oli ettevõtetel esialgu sama.
Hiljem tegutses Kadrina kingavabrikuga samades hoonetes Tõlla Trahter, ka omanik oli ettevõtetel esialgu sama. Foto: Getter Kähr

Kadrinas kümme aastat tegutsenud kingsepp Mati Multram kasutas ettevõtliku inimesena ära uued võimalused ja moodustas oma kingsepatöökoja baasil väikese jalatsivabriku.

Nõukogude ajal tegelesid kingsepad teeninduskombinaatide koosseisus. Rakvere rajoonis kandis see asutus nime Välk ja lisaks kingsepatöökodadele koondusid selle alla näiteks juuksuritöökojad, pesumajad, kellassepatöökojad. Mati Multram jõudis töötada kingsepana nii Kadrinas kui ka Rakveres, aga “tema hinge näris noorte huvi kadumine selle elukutse vastu ja seepärast tekkis tal mõte laiendada Kadrina töökoda ning õpetada seal välja uusi jalatsimeistreid”.

Ta moodustas kooperatiivi Soliid, kus oktoobris 1990 töötas juba 13 inimest. “Üks inimene on jalatsite remondi peal, teised valmistavad uusi,” rääkis kingsepp ajalehele. “Töötame ilma reklaamita, sest nõudmine ületab pakkumise. Tahame valikut suurendada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles