Talverehvidena kasutatavatel lamellrehvidel peavad olema tähised

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Alates pühapäevast võib juba talverehvidega sõita.
Alates pühapäevast võib juba talverehvidega sõita. Foto: Urmas Luik

Transpordiamet tuletab meelde, et alates 1. detsembrist on lubatud kasutada vaid selliseid naastudeta talverehve, millel on kolme mäetipu ja lumehelbega tähis.

Osaühingu Rehvix töökoja juhtaja Andre ütles seadusemuudatust kommenteerides, et see on bürokraatlik ja kasutu. Ta tõi näiteks, et Hiinas valmistatud rehvidel on mäetipu ja lumehelbe tähis isegi mustri järgi suverehvidel. “Meie kliimasse need ei sobi,” lisas Andre. Mis puudutab teisi talvel kasutatavaid lamellrehve, siis enamikul on neil eespool nimetatud tähised peal. Rakvere ametikoolis autosõitu õpetav Tiit Nõlvak tunnistas, et pole seadusemuudatuse peale veel mõelnud. Ametikooli õppesõiduautodel ja ka sõiduõpetaja isiklikul liiklusvahendil on naastrehvid.

“Need tunduvad kuidagi kindlamad olema,” sõnas Nõlvak. Mis puudutab talvel kasutatavaid lamellrehve, siis Nõlvaku sõnul on küsimus, mis hetkeni need peavad. Sõiduõpetaja rõhutas, et sohver peab sõites arvestama lisaks tee- ja ilmaoludele ning oma kogemustele sellega, mis rehve ta kasutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles