Näitlejad poevad nukunahka

Eva Samolberg-Palmi
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Hiiglasuur kollane madu ärkas ellu Rakvere teatri näitlejate koostöös. Sellise suure nuku liigutamine on juba koreograafia.
Hiiglasuur kollane madu ärkas ellu Rakvere teatri näitlejate koostöös. Sellise suure nuku liigutamine on juba koreograafia. Foto: Marianne Loorents

Suur kollane madu siugleb Rakvere teatri suurel laval. Salakavalalt susiseb roomaja Margus Grosnõi nina alla ja nuiab suudlust. Nukumäng on haaranud kogu Rakvere teatri jõululavastuse “Lohe linna all” trupi.

Käimas on Rakvere teatri jõululavastuse “Lohe linna all” prooviprotsess. Lavastaja Helen Rekkor suunab näitleja Tiina Mälbergi, kes püüab elu anda prillidega kasukale. Karvane kehakate vaatab siia, vaatab sinna, saputab ennast ja ... ongi kass. Nukunäitlejaks “moondumine” nõuab aga draamanäitlejailt pingutust.

Helen Rekkori sõnul koosneb lavastus ukraina muinasjuttudest, mis on lahendatud visuaalteatri vahenditega, kuid iga lugu pisut eri moel. Selleks et tavapäraselt draamanäitlejatena tegutsev Rakvere teatri trupp panna elama just objektide ehk nukkude kaudu, kutsuti meeskonnale appi Londonis tegutsev visuaal- ja objektiteatri, miimi ja klounaadi ekspert Teele Uustani, kes jagab siinsetele näitlejatele objektiteatri kohta alusteadmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles