Rakvere polikliiniku hoone pole tühjemaks jäänud

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Rakvere polikliiniku hoone ajalooline osa ehitati aastal 1931. Viimased 82 aastat on seal käidud “arsti juures”.
Rakvere polikliiniku hoone ajalooline osa ehitati aastal 1931. Viimased 82 aastat on seal käidud “arsti juures”. Foto: Marianne Loorents

Aasta tagasi müüs sihtasutus Rakvere Haigla polikliiniku koos selle juurde kuuluva kinnistuga osaühingule Aa Aiapostid, mille üks osanik on poliitik ja ettevõtja Marti Kuusik. Kui toona kartis mitu majas tegutsevat üürnikku tuleviku pärast, siis praeguseks on nende hirmud vaibunud ja maja täitumus isegi suurenenud.

Muinsuskaitse all oleva hoone müügitingimuste hulgas oli klausel, et ostja peab säilitama seal tegutseva röntgenikabineti või leidma sellele oma kulude-kirjadega Rakvere kesklinnas uued ruumid. Röntgen tegutseb majas endiselt, samuti kõik senised tähtajatute lepingutega üürilised, välja arvatud maikuus pensionile jäänud silmaarst ja augustis esinduse sulgenud BENU apteek. Muutunud on küll maja omanikuks oleva äriühingu nimi. Osaühing kannab nüüd nime Rakvere Tervisemaja.

“Maja jääb töötama ärihoonena ja see ongi meie kokkulepe üürnikega,” ütles Marti Kuusik. “Toimub rahulik pikaajaline koostöö ja ei ole mingit plaani seda muuta. Maja täitumus on kasvanud, enamik ruumidest on aktiivses kasutuses. Lisandunud on erinevaid teenuste pakkujaid ja ka lihtsalt bürooruumide üürijaid. Hetkel on saadaval veel vaid mõned üksikud väiksemad ruumid ja paar suuremat pinda,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles