Laulu-, tantsu- ja rahvamuusikapeole otsitakse juhte

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
XXVII laulu- ja XX tantsupidu "Minu arm" toimus 2019. aastal.
XXVII laulu- ja XX tantsupidu "Minu arm" toimus 2019. aastal. Foto: Eero Vabamägi

Algas konkurss 2025. aastal toimuva laulu- ja tantsupeo rahvamuusikapeo loomingulise juhi leidmiseks. Kas Virumaal leidub südikaid?

Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutus koostöös Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsiga kuulutas välja avaliku konkursi XXVIII laulu- ja XXI tantsupeo raames toimuva rahvamuusikapeo kontserdi loomingulise juhi leidmiseks.

Loomingulise juhi kandidaadilt eeldatakse muusikalist haridust ning kasuks tuleb töö rahvamuusikakollektiivi juhendajana. Samuti on kandideerimise eelduseks varasem osalus üld- või noortepeo loomingulises meeskonnas või ka mõne üleeestilise muusikaürituse korraldamise kogemus väljaspool laulu- ja tantsupeo protsessi.

Konkursil osalemiseks tuleb kandidaadil esitada nägemus nii kontserdist endast kui ka teekonnast kontserdile. Palutakse kirjeldada repertuaari valiku põhimõtteid ning seda, kuidas on kavas kasutada traditsioonilisi eesti rahvamuusika pilliliike. Samuti palutakse kandidaadil kirjutada essee teemal "Eesti rahvamuusika 2025".

Konkursitööd tuleb hiljemalt 30. novembri kella 12-ks saata e-postiga või viia/saata Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutusse.

Täpsem info konkursi kohta on leitav veebilehel laulupidu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles