Toiduabi järel käiakse taksoga, abipakist pärinev leib-sai visatakse tänavale (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Virumaa Teataja fotograaf oli tänavu märtsis oma silmaga tunnistajaks, kuidas toidupangast abi saanud mees poetas leiva-saia Ausambamäel lihtsalt maha.
Virumaa Teataja fotograaf oli tänavu märtsis oma silmaga tunnistajaks, kuidas toidupangast abi saanud mees poetas leiva-saia Ausambamäel lihtsalt maha. Foto: Marianne Loorents

Eelmisel nädalal "meediastaariks" saanud topsivennad, kes enne riigi presidendi saabumist lahendasid Rakvere spordikeskuse ees viina ja kanget õlut, tekitasid vaid ühe ebameeldivuse pahanduste jadas, mida kolmapäeviti korraldavad toiduabi järel käivad kodanikud. Abipakist saadud toidu laiali loopimine on üks selliste tegelaste sigadustest, aga niimoodi paraku tehakse.

Vaesus pole häbiasi ja toiduabi jagamine on osa täiesti normaalsest ühiskonnast. Aga kui mõned Eesti toidupanga "klientidest" on purjus, suhtuvad tänutundetult neile jagatavasse toitu, loopides seda suvalisse kohta laiali, käivad ümber spordihoone pissil ja hädal number kaks, hirmutavad staadionil sportivaid lapsi, siis nad heidavad oma käitumisega varju kogu ettevõtmisele. Avalikkusel tekib paratamatult küsimus – kas sellistele on ikka toiduabi vaja jagada? 

​Eesti toidupank (juriidiliselt Eesti-Hollandi Heategevusfond SA) jagab hädalistele toiduabi Rakveres kolmapäeviti staadioni taga asuvast pisikesest ruumist. Lääne-Virumaal esindab toidupanka Rakvere toidupank (MTÜ Rakvere Diakooniakeskus), mille eestvedaja Pille-Ruth Kukemilk ütleb teemat kommenteerides emotsionaalselt: "Lihtsalt kurb, kui inimesed ei oska toitu hinnata!"

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles