Kadrinas tuleb vaimse tervise inspiratsioonipäev

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Noorte inspiratsioonipäeval esineb räppar säm.
Noorte inspiratsioonipäeval esineb räppar säm. Foto: Markus Mikk

Kadrinas toimub 25. novembril vaimse tervise teemaline noorte inspiratsioonipäev.

Noorte inspiratsioonipäeval "M.O.T. Mina olen tähtis!" astuvad noorte ette oma lugudega muusik Grete Paia, neuroteadlane Jaan Aru ja ämmaemand Laura Kalja. Lisaks neile saab näha üllatusesinejaid. Õhtu lõpetab noor andekas räppar säm.

Kadrina valla noortevolikogu liikme Liis Lillemägi sõnul võeti eelmisel aastal esimest korda toimunud inspiratsioonipäev nii noorte kui ka esinejate poolt väga heade emotsioonidega vastu ning noored tajusid, et sellistest teemadest on vaja rohkem rääkida. "Kui enda päris lugudega astuvad välja inimesed, keda noored peavad eeskujudeks, tunnevad ka noored end vähem üksi ja julgemana," ütles ta.

Sel aastal saavad loodetavasti vastuse küsimused, kuidas ennast aidata, kui on mure, milline mure vajab kohest reageerimist, kas ma olen nagu kõik teised ja kas ma tean, mis toimub minu sees. Noored saavad võtta osa aruteludest ja saada enda küsimustele vastused armastatud professionaalidelt.

"Noored väärivad vastuseid enda küsimustele, mida kahjuks siiani peetakse paljudes kohtades tabuteemaks. Noortevolikoguna oleme probleemi tajunud ning soovime noori toetada ja pakkuda neile võimalusi iseenda paremini tundma õppimiseks," rääkis Liis Lillemägi. "Pärast eelmise aasta ürituse edu ja tagasisidet oli meil suur soov seda ettevõtmist korrata ja tänu haridus- ja noorteameti projekti "Noorte heaks" toetusele saame seda taas teha."

Üritus on tasuta ja oodatud on kõik noored ja noortega töötajad nii Lääne-Virumaalt kui ka kaugemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles