Kõige rohkem loovutati tulirelvi Lääne-Virumaal

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Väike valik oktoobris loovutatud relvadest.
Väike valik oktoobris loovutatud relvadest. Foto: Urmas Luik

Rakvere politseijaoskonna teeninduspiirkonnas anti politseile selle aasta relvakampaania käigus üle seitse tulirelva, millest neli olid sileraudsed püssid, kaks vintraudsed püstolid ja üks oli kärbik. Eestis koguti üldse kokku kümmekond tulirelva.

Lisaks tulirelvadele loovutati maakonnas 375 erineva kaliibriga padrunit, üks raketipüstol, 154 kuuli ning 53 padrunihülssi.

Ida prefektuuri lubadegrupi grupijuht Kert Uustalu rääkis, et aastate jooksul on inimeste teadlikkus ohtlike esemete ning nendega ümberkäimise kohta tõusnud ning nendest antakse politseile vahetult teada. "Oluline on siinjuures märkida aga sedagi, et hoolimata kampaania lõppemisest, saavad inimesed ohtlikke esemeid karistust kartmata politseile või päästjatele ära anda aasta läbi," sõnas Uustalu. Selleks tuleb leiust viivitamatult hädaabinumbril 112 teada anda ning operatiivtöötaja saabumist ootama jääda. "Mitte mingil juhul ei tohi inimesed aga lõhkeainet, detonaatoreid või relvi ise päästekomandosse või politseijaoskonda viia," hoiatas Uustalu. Selle asemel tuleb häirekeskuse päästekorraldajale anda teada oma täpne asukoht ning edastada lõhkematerjali ja ebaseaduslike relvade kohta nii palju infot kui võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles