Festival toob Rakverre 13 kirgast kultuuriüritust

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Muusikali "Minu veetlev leedi" saab näha Rakvere kultuurifestivalil.
Muusikali "Minu veetlev leedi" saab näha Rakvere kultuurifestivalil. Foto: Rahvusooper Estonia

Rakvere kultuurifestival sätib tarvale piduliku lipsu kaela ja kutsub kultuuri nautima.

Pühapäeval, 6. novembril saab Rakvere kultuurikeskuse eestvedamisel alguse kolmas Rakvere kultuurifestival, mille eesmärk on nädala jooksul pakkuda kultuurielamusi ja -sündmuseid igale eale.

"Festivali kavast leiab sellel aastal 13 kirgast kultuurisündmust ja suur rõõm on teatada, et kaua oodatud rahvusooper Estonia maailmakuulus muusikal "Minu veetlev leedi" läheb Rakvere spordikeskuses täismajale," ütles Rakvere kultuurikeskuse direktor Eve Alte. Ta lisas, et viimased õnnelikud saavad siiski veel tähtmuusikalile pileteid soetada.

Rakvere kultuurifestivali, mis toimub 6.–13. novembrini, avab Virumaa Kammerorkestri 86. kontsert, kus esmaettekandele tuleb Rein Rannapi kontsert tromboonile, keelpillidele ja löökpillidele. Solist on Teno Kongi, dirigent Toivo Peäske. Kontserdile on aukülalisena oodata maestrot ennast.

Festivali lõpetab Virumaa Noorteorkestri 25 aasta juubelikontsert. Sügisesel balletiõhtul saab Rakvere teatri laval näha Eesti professionaalseid balleti- ja kaasaegsed tantsijad ning osa saada rokkballetist "Rock-a-Rella".

"Toome kunstihuviliste ette Jule Käen-Tormi kunstinäituse Rakvere spordikeskuses. Uus vinoteek Mullistuudio on aga publiku poolt niivõrd hästi vastu võetud, et Paul Neitsovi kontsert on välja müüdud," ütles Alte. Ta lisas, et sellest ei tasu ennast heidutada lasta ega koju konutama jääda. "Tuleb hoopis sammud Lääne-Virumaa keskraamatukokku seada, kus saab kohtuda vaimuka ja nobeda sulega Olav Osoliniga."

Rahvamuusikaansambel Kungla viib kuulajad reede õhtul oma pilli- ja laululugudega õnnemaale jõudu ammutama ja laupäeva hommikut tervitatakse linnavalitsuse valges saalis peresõbraliku beebikontserdiga.

​Keskpäeval saab nautida orelikontserti "Bach ja palved" Rakvere Kolmainu kirikus, päeva teises pooles aga ajaloohõngulist renessanssballi Rakvere kultuurikeskuses.

Eve Alte tõdes, et Marko Matvere ja Ooper Kvarteti kontsert "Straussidest Otsani" on välja müüdud. "Oleme oma publikule väga tänulikud, kes on festivali nii hästi vastu võtnud," rõhutas ta. "Samuti täname oma koostööpartnereid ja täname südamest maestro Arvo Pärti, kes on Rakvere kultuurifestivali patroon ka sellel aastal," sõnas Eve Alte ja soovis kõigile lennukat kultuurisügist.

Lisainfot festivali kohta leiab veebist Kultuuriaknast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles