EKRE-l on nimekiri koos, reformierakond panustab “leegionärile” (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Selliseid postkaarte reformierakondlane Marko Torm enam saatma ei hakka, sest ta on otsustanud poliitikast loobuda ja valimistel ei kandideeri.
Selliseid postkaarte reformierakondlane Marko Torm enam saatma ei hakka, sest ta on otsustanud poliitikast loobuda ja valimistel ei kandideeri. Foto: Postkaart, Shutterstock

Erakonnad on asunud välja hõikama, kes ja kus eelseisvatel riigikogu valimistel kandideerivad. Lääne-Viru valimisringkonna puhul on konkreetne nimekiri koos ainult EKRE-l, reformierakond on aga määranud esinumbri, kelleks on Hanno Pevkur.

Reformierakonna Lääne-Viru maakonna organisatsiooni juht Katrin Kuusemäe ütles, et nad arvestavad nimekirja koostamisel nii inimeste üldist kui ka piirkondlikku tuntust. “Oma Lääne-Viru juurte juurde tuleb tagasi kaitseminister Hanno Pevkur,” kinnitas ta. “Kindlasti kandideerin erakonna maakonnaorganisatsiooni juhina mina, samuti Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla ja teisedki meie maakonnas tuntud inimesed. Hetkel veel nimekirja kinnitatud ei ole, kuid juba novembri lõpus on asjad selgemad,” rääkis ta.

Virumaa Teataja andmetel ei arvesta reformierakond praegu riigikogusse kuuluva Marko Tormi kandideerimisega ja seda, et ta ei kandideeri, kinnitas ka Torm ise. “Olen kandideerinud vist viitel valimistel. Ma pole enam poliitiliselt aktiivne pärast seda olnud, kui mind Rakvere linnapea ametis umbusaldati,” lausus ta. “Riigikogus töötasin muidugi ausalt ja südametunnistusega edasi, kuid võtsin vastu otsuse, et ma ei soovi enam poliitikas jätkata.”

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles