Nostalgiakeskuses kõlab akustiline bluus

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Andres Roots on tunnustatud Eesti kitarrist ja maailmakuulus bluusimängija.
Andres Roots on tunnustatud Eesti kitarrist ja maailmakuulus bluusimängija. Foto: Priit Põder

Nostalgiakeskus Kadrina alustab taas salongikontsertidega. 11. novembril annab akustilise kontserdi Tartu slaidkitarrist Andres Roots.

Raamat "Eesti muusika 100 aastat" tutvustab Andres Rootsi kui Eesti kitarristide hulgas rahvusvaheliselt tuntuimat puhta bluusi mängijat. 

Roots on kontserte andnud nii USA-s kui ka suuremas osas Euroopast, jagades lava välismaiste staaridega Ismo Haavistost ja Dave Arcarist Tuomari Nurmio ja Honeyboy Edwardsini.

Raadioeetris on Rootsi muusika kõlanud viiel mandril ning 2018. aastal valisid UK Severn FM-i kuulajad ta aasta bluusimeheks. Eestis pälvis Andres Rootsi 2016. aasta kogumik-LP "Roots Music" Kuldse Plaadi auhinna ning on tänini ainus bluusialbum, mis on Baltikumis müügitabelite tippu jõudnud.

Viimase kolme aastaga on Roots välja andnud kolm instrumentaalplaati: stuudioülesvõtetega "Breakfast in September" (2018), USA, Šotimaa ja Pärnu kontsertidel jäädvustatud "Mississippi to Loch Lomond" (2020) ning koroonaaegsetest kodusalvestistest koosnev "Tartu Lockdown" (2020). Tänavustel akustilistel kontsertidel kuulebki lugusid neilt kõigilt, sekka ka mõned seni avaldamata palad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles