Rakveresse paigaldatakse kaks ohuteavitussüsteemi (1)

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Pildil on (vasakult) Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann, päästeameti sireenivõrgustiku projektijuht Tambet Vodi ja Lääne-Virumaa päästepiirkonna juhataja Jaak Janno.
Pildil on (vasakult) Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann, päästeameti sireenivõrgustiku projektijuht Tambet Vodi ja Lääne-Virumaa päästepiirkonna juhataja Jaak Janno. Foto: Rakvere linnavalitsus

Sel nädalal kohtusid Rakvere linnajuhtidega päästeameti esindajad, et tutvustada lähemalt ohuteavituse sireenisüsteemi. Peagi peaksid selguma ka täpsed kohad Rakveres, kuhu seadmed paigaldatakse.

Eelistatult pannakse need kõrgemate rajatiste, näiteks sidemastide või korstnate külge.

Ühtset üleeestilist ohuteavituse võrgustikku Eestis praegu ei ole, kuid päästeamet on alustanud selle välja arendamist. Eesmärgiks on luua süsteem, mis võimaldaks jõuda võimalikult suure arvu elanikeni ning mida oleks võimalik keskselt käivitada. Siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskus ning päästeamet sõlmisid oktoobri lõpus Slovakkia ettevõttega Telegrafia lepingu ohuteavituse sireenisüsteemi ostuks. Riik eraldas ohuteavituse võrgustiku loomiseks 4,5 miljonit eurot. Esimesed seadmed on plaanis paigaldada 2022. aasta lõpus ning 22 asula seadmed saavad paika 2023. aasta juuliks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles