Virumaa mees lõi Vanamehe uued seiklused

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Üks pilt uuest "Vanamehe koomuškist".
Üks pilt uuest "Vanamehe koomuškist". Foto: Ottomar Sukko

Absurdse huumori, vulgaarse sõnakasutuse ja kergelt sotsiaalse närviga Vanamehe multikas sai tänavu kümneaastaseks. Ühest kaheminutilisest episoodist kasvasid ajapikku välja uued ja pikemad osad, täispikk film ning hiljuti ka koomiks – "Vanamehe koomušk". Viimase autor on Ottomar Sukko, kes eelmisest aastast töötab lavatehnikuna Rakvere teatris.

Lääne-Virumaalt pärit Ottomar Sukko on õppinud Eesti kunstiakadeemias animatsiooni, nagu ka Vanamehe multika loojad Mikk Mägi ja Peeter Ritso. Mägi ja Ritso olid temast küll vanemal kursusel ning lõpetasid paar aastat varem. Kaasanimaatorina andis Sukko panuse ka 2019. aastal valminud "Vanamehe filmi" loomisesse. "Vanamehe koomuški" tegi ta valmis põhimõtteliselt üksi.

Oktoobrikuu viimasel päeval avalikustati nimelt uus lühimultikas "Vanamees ja põrsauss". "Multika stsenarist ja kaasprodutsent (Mikk Mägi – toim) helistas mulle suvel ja pakkus, et uue filmiga paralleelselt võiks valmida koomiks. Ütles, et kirjastusel oli ka huvi ja neile võiks minu stiil istuda," rääkis Sukko, kes oli ideega nõus ja asus digitahvlil Vanamehe uusi seiklusi visandama. Samuti mõtles ta nende jaoks välja kogu tegevustiku.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles