Nädala lind: musträstas

Peep Veedla
, hobiornitoloog
Copy
Musträstas esitab oma nukrakõlalist flöödihäälset muusikateost kõrgel kuuseladvas või teleantennil või muul väljapaistval kohal.
Musträstas esitab oma nukrakõlalist flöödihäälset muusikateost kõrgel kuuseladvas või teleantennil või muul väljapaistval kohal. Foto: Peep Veedla

Paljudel meist, ennekõike linnaelanikel, seisab ees terve talv koos musträstastega. Eriti aedlinnades meeldib musträstale niivõrd, et ta ei näe mingit mõtet riskantset rännuteed ette võtta.

Kompostihunnikud, solgiaugud ja lindude toidumajad tähendavad ju talveperioodil rikkalikku lauda. Igal juhul, kui “rikkalik” on ehk veidi liialdatud, siis vähemalt seda, et elab ära, võib küll öelda. Aedadel on ju lisaks see hea omadus, et need sisaldavad õunapuid ja marjapõõsaid, kuhu üht-teist on ehk külge jäänud.

Ei pruugi iga aiapidaja nii pedant olla, et iga viimasegi mammu moosiks keedab. Eriti tänapäeval, kus palju lihtsam on moosi poest osta. Siis, kui isu tuleb. Musträstale on see väga nokkamööda, kui inimesed moosi poest ostavad. Sest siis saab tema mõne küpse marja või õuna noka vahele võtta just siis, kui temal isu tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles