Ukraina õpilastel sujub maakonna koolides õppimine hästi

Tairi Alanurme
, suvereporter
Copy
Tapa gümnaasium üritab Ukraina õpilasi igal viisil ülekoolilistesse ja klassivälistesse tegevustesse kaasata.
Tapa gümnaasium üritab Ukraina õpilasi igal viisil ülekoolilistesse ja klassivälistesse tegevustesse kaasata. Foto: Tapa Gümnaasiumis

Septembris alustasid uut õppeaastat Lääne-Virumaa koolides koos Eesti õpilastega paljud Ukrainast pärit lapsed ja noored. Iga kool on leidnud oma süsteemi ja viisi, kuidas jätkata ning toetada õpilasi nende haridusteel.

Kadrina keskkoolis õpib 18 Ukrainast pärit õpilast, on nii algklassilapsi kui ka gümnaasiuminoori. Kadrina keskkooli õppejuhi kohusetäitja Reesi Sirvi tõi esile, et Kadrinas õppivad lapsed on mängulised ja lapsemeelsed nagu lapsed ikka. Siiski on õpetajad täheldanud, et mõnel lapsel esineb raskusi õppetööle keskendumisel.

“Kadrinas õpivad Eesti ja Ukraina õpilased klassis koos, kuid senine õppekorraldus ei ole toetanud Ukraina õpilaste keeleõpet sellisel määral, nagu sooviks,” rääkis Sirvi. Ta lisas, et haridus- ja teadusministeerium on andnud suunised ja juhtnöörid, kuidas Ukrainast pärit õpilasi toetada ja kaasata, kuid õppimisvõimalused peavad looma kohalik omavalitsus ja kool koostöös. Riigi üldine suund on järk-järgult üle minna eestikeelsele õppele ja seda ka Ukraina õpilaste puhul. “Püüame leida erinevaid lahendusi, et toetada nende haridustee jätkumist,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles