Laulupeo sümfooniaorkestrid kohtusid Rakveres

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Keelpillimängijad on hoos laulupeo sümfooniaorkestrite esimeses eelproovis Rakvere Vabaduse koolis.
Keelpillimängijad on hoos laulupeo sümfooniaorkestrite esimeses eelproovis Rakvere Vabaduse koolis. Foto: Marianne Loorents

Rakveres toimusid laupäeval noorte laulupeo sümfooniaorkestrite esimesed eelproovid. Seitse orkestrit ehk umbes 180 mängijat kohtusid Rakvere Vabaduse koolis – majas, mis on võõrustanud laulu- ja tantsupeo eelproove juba aastaid.

Orkestriproovidega pole tavaliselt nii vara alustatud, ent kuna noorte laulu- ja tantsupidu peetakse koroona tõttu aasta võrra hiljem, olid noodid selleks juba valmis. "Harjutamise perioodi pikendamine on vajalik, sest orkestritel võtab lugude läbitöötamine ja õppimine palju energiat ja aega," ütles XIII noorte laulupeo sümfooniaorkestrite liigijuht Jüri-Ruut Kangur. "Novembrikuistes regioonide eelproovides saavad ligikaudu tuhat noort instrumentalisti suure orkestri kogemuse ning kuulda ja tunnetada ühiskõla. See on eriti oluline orkestrite puhul, kus muidu on esindatud vaid mõned pillirühmad."

Rakveres toimunud eelproovidest võtsid osa pillimängijad Ida- ja Lääne-Virumaalt, Järvamaalt, Harjumaalt ning Tallinnast. Proovides olid mängijate ees dirigendid Jüri-Ruut Kangur, Ingrid Roose, Kaspar Mänd, Imre Rohuväli ja Heigo Rosin, grupiproovides abistas neid kuus Eesti muusika- ja teatriakadeemia (EMTA) tudengit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles