Kolme lapse ema satub korra kuus eluohtlikku olukorda

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Ainuüksi Lääne-Virumaal on pensionitoojatel vähemalt üks ohtlik klient.
Ainuüksi Lääne-Virumaal on pensionitoojatel vähemalt üks ohtlik klient. Foto: Toomas Huik

Turvafirma Viking Security töötaja Maris viib juba neljandat aastat pensioniraha inimestele koju. Lisaks huvitavatele ja rõõmsatele taaskohtumistele peab ta iga kord Rakveres Moonakülas seisma silmitsi umbes 50-aastase üksi elava mehega.

Maris meenutas, et esimesel korral tutvustas klient ennast kui "paberitega" ja lisas, et on palju inimesi tapnud. Eriti baarikaklustes, kus tapatöö ajendiks oli vaid õla peale pandud käsi. Mingil hetkel demonstreeris ta oma treenitust, pekstes rusikaga vastu kõhulihaseid, ja ka kutsus Marist proovima nende tugevust. Kui Maris lahkus, kiitis mees, et naine julgeb tema ees käia. Mees tõi näiteks kiirabi- ja politseitöötajad, kes tavaliselt kõnnivad tema taga. Mees uuris esimesel kohtumisel ka Marise julguse põhjuseid, pärides tema kaitsevahendite kohta. Marisel on enesekaitseks vaid pipragaas.

Teisel kohtumisel ei olnud mees sõnagi rääkinud. Viipas vaid pensionitooja kitsast trepist üles teisele korrusele. Tõsi, kui naine oli majja sisenenud, keeras mees tema selja taga välisukse lukku. Raha kätte antud, sai Maris takistamatult lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles