Rakveres sai märgistuse linna esimene avalik varjumiskoht

Merly Raudla
Copy
Päästeamet valis Rakveres esmajärjekorras välja viis avalikku varjumiskohta. Üks neist on Vabaduse koolis.
Päästeamet valis Rakveres esmajärjekorras välja viis avalikku varjumiskohta. Üks neist on Vabaduse koolis. Foto: Martin Piir

Päästeamet selgitas Rakveres välja avalikuks varjumiskohaks sobilikud hooned, mis saavad ka vastavad märgised. Täna ennelõunal paigaldasid esimese märgise Rakvere Vabaduse kooli hoonele Rakvere abilinnapea Neeme-Jaak Paap ja päästeameti Lääne-Virumaa päästepiirkonna juhataja Jaak Janno.

Tegemist on ühtlasi esimese avaliku varjumiskoha märgistamisega Lääne-Virumaal. Avalikud varjumiskohad on mõeldud ohu korral kõigile abivajajatele. Varjumine võib olla vajalik sõjalise ohu korral, aga ka muu ohu, näiteks ekstreemse ilmastiku, suure põlengu, keemiarünnaku ja massirahutuste korral.

Rakvere linnapea Triin Varek tunneb siirast heameelt, et elanikkonnakaitse teemad on fookuses ja selles osas on jõutud ka reaalsete sammudeni. "Tuleb tunnistada, et vahepealsed aastad on elatud sõjaohtu pelgamata ja teadlikkus, kuidas teatud ohu korral käituda, kuhu on võimalik varjuda, on vähene. Püüame koostöös päästeametiga elanike teadlikkust tõsta, sest varjumiskohtade olemasolu ja asukohad peavad olema teada kõigile elanikele," rääkis Varek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles