Proovi erinevaid kartulisorte – saad parema maitseelamuse

Merly Raudla
Copy
Kulle (vasakul) ja Gustav Põldmaa oma kartulihoidlas
Simunas.
Kulle (vasakul) ja Gustav Põldmaa oma kartulihoidlas Simunas. Foto: Marianne Loorents

Enamik kodukokkadest eelistab köögis ühte kindlat kartulisorti või haarab ostukärusse mugulad, mis kaupluses parasjagu kutsuvad välja näevad. Gurmaanid aga teavad – ühest ja samast sordist ei saa korraga teha väga maitsvaid keedukartuleid, praetud krõbedikke ega kartulisalatit. Parima tulemuse saab, kui iga valmistusviisi puhul kasutada just selle tarvis aretatud kartuleid.

Kui tahta asjatundjatega kartulijuttu ajada, on kõige loogilisem tegu seada sammud kartulipealinna Simunasse. Sealse tankla taga on endises töökojas sisse seatud hiiglaslik kartulihoidla, kus terve tonni mahutavate kartulikastide virnad kõrguvad laeni.

Vennad ja ettevõtjad Gustav ning Kulle Põldmaa selgitasid meie kartulitarbijate harjumusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles