Vinni-Pajusti gümnaasiumi lapsevanem: viimased kaks nädalat on olnud lapsele kui ellujäämiskursus

Merly Raudla
Copy
Rusikas. Pilt on illustratiivne.
Rusikas. Pilt on illustratiivne. Foto: Raigo Pajula

Eile pealelõunal Vinni-Pajusti gümnaasiumi garderoobis filmitud peksmine ei ole koolis ainukordne. Kolme selles koolis õppiva poisi ema Krista tunnistab, et üks tema lastest sattus koolis vägivalla ohvriks kuu algul ja ka politseile on avaldus tehtud. Teine lapsevanem avaldas, et on kooli koridoris kaklevaid poisse lahutanud.

Kolme Vinni-Pajusti gümnaasiumis käiva lapse ema Krista sai ühelt pojalt koolist äreva kõne alles möödunud nädalal. Sellest õppeaastast nende klassi, 6.a-sse tulnud poiss vägivallatses tema kallal keset kooli koridori vahetunni ajal. Selle kohta on olemas ka kaamerajäädvustus. "Meile öeldi koolist, et nad ei saa midagi teha, tehku me politseisse avaldus," sõnas Krista ja tõdes, et temale teadaolevalt on koolis selliseid lapsi, kes on teisi aastaid terroriseerinud. "Probleeme tuleks ennetada ja tõsiselt võtta. Mitte hakata tegelema siis, kui rong on läinud," toonitas Krista. Üks tema lastest vahetas koolikiusu tõttu klassi ning saab nüüd koolis õppimisele keskenduda. Ühel noorematest vendadest, kes oli koolis esialgu puhas viieline, on ema sõnul viimased kaks nädalat koolis olnud kui ellujäämiskursus. Positiivsetest hinnetest ei saa enam rääkida. "Õppeedukus on täiesti null. Tal kõht valutab, pea valutab. Ma täitsa usun, stressist hakkabki," kirjeldas ema hetkeolukorda. Mõlemad vanemad on käinud nii koolis kui ka rääkinud vägivallatseja perega. Reaalset tulemust pole veel näha. "Saadan lapse kooli ja ma ei tea, mis seisus ta tagasi tuleb. Ja kas tuleb. See ei ole enam naljaasi," kõneles Krista ja nentis, et ta ei jõua enam kooli vahet käia.

"Lapsed ei lähe enam õpetajatele midagi ütlemagi, sest nad teavad, et midagi ei tehta," ütles lapsevanem. "Lapsed käivad mööda seinaääri, õpetajad käivad mööda seinaääri. Kuidas nii olla saab?" lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles