Juhtkiri: vaadake peeglisse, täiskasvanud!

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Inimestel on alles värskelt meeles peksuskandaal Pärnus, kus koolitüdrukud kolkisid eakaaslast, tegevus filmiti üles ja klipp postitati sotsiaalmeediasse. Kolmapäeval sattus samasugune video ringlema Vinni-Pajusti gümnaasiumis (VPG) juhtunust. Tegu on peksuga, mida ei saa mitte mingil viisil nimetada laste omavaheliseks naginaks või tõuklemiseks. See on räige vägivald, karjuv ebaõiglus ja peeglisse peaksid siinkohal vaatama eelkõige täiskasvanud, kes endiselt pead liiva alla püüavad peita.

Mitu Virumaa Teatajaga suhelnud ametnikku ja pedagoogi suhtusid ajakirjaniku küsimustesse tõrjuvalt. Esimene reaktsioon oli, et pole tegelikult midagi hullu, ja alles lisaküsimuste peale sai ajakirjanik ka mõne adekvaatse vastuse. See on pea liiva alla peitmine! Probleemi süsteemne pisendamine täiskasvanute poolt ainult toidab laste väärastunud arusaamu.

Virumaa Teataja ajakirjanikud pidid tänase leheloo nimel terve eilse päeva taluma sõimu ning eri ametkondade ja mitme lapsevanema vastutöötamist. Kõik selleks, et konkreetne juhtum jääks avalikustamata, et pea saaks pealtnäha turvaliselt liiva alla peita, et ebamugavatel teemadel ei peaks rääkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles