Lääne-Virumaa ja Plöni kreis panevad kokku koostöökroonikat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Virumaa vapp.
Lääne-Virumaa vapp. Foto: Internet

Lähtuvalt Lääne-Viru maakonna ja Saksamaa Plöni kreisi partnerluse 25. aastapäevast 2014. aastal kavandab Lääne-Viru maavalitsus koos Saksa-Eesti sõprusühingu ja Plöni kreisivalitsusega kroonika väljaandmist.

Varasemalt on kroonika avaldatud partnerluse esimese kümne aasta kohta, suhete 25. aastapäevaks on kavas koostada kroonika, mis kajastaks ajavahemikku 1999.–2014. aastani.

Eelmisel nädalal peeti maavalitsuses esimene selleteemaline kokkusaamine. “Soovime ettevõtmisesse kaasata kõik, kellel on maakondlikust partnerlusest välja kasvanud oma sidemed ja koostöö Plöni kreisiga – omavalitsusi, koole, seltse, asutusi, ettevõtteid, aga ka eraisikud. Materjali kogumist ja artiklite kirjutamist tuleks alustada kohe, et jõuda sisuka tulemuseni,” rääkis maavanem Einar Vallbaum.

Maavalitsus kutsub üles asutusi, ettevõtteid, seltse, eraisikuid, kellel on perioodil 1999-2014 sidemeid Lääne-Viru sõprusmaakonna Plöniga, võtma ühendust maavalitsusega ning andma oma panuse kahe maakonna sõprussuhete kroonika koostamisse. Väljaanne läheb trükki 2013. aasta sügisel ning ilmub eesti, saksa ja inglise keeles. Lääne-Virumaa, tolleaegse Rakvere rajooni, ja Plöni kreisi vaheline sõprusleping sõlmiti 1989. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles