Teatrikohvikus musitseerivad Karmoška­kamraadid

Kärt Devaney
Copy
Kohe peale "Di ja Viv ja Rose" matineed astub Elina Reinold Teatrikohvikus lavale Karmoškakamraadidega.
Kohe peale "Di ja Viv ja Rose" matineed astub Elina Reinold Teatrikohvikus lavale Karmoškakamraadidega. Foto: Kalev Lilleorg/Rakvere Teater

Täna, 12. novembril toimub Rakvere teatri suures saalis sõprust ülistava lavastuse “Di ja Viv ja Rose” matinee. Lavastuses osalev külalisnäitleja Elina Reinold seab aga kohe etenduse lõppedes sammud Teatrikohvikusse, kus teda ootavad tema karmoškasõbrad, et kohviku laval ühiselt natuke jämmida ja lustida. Kamraadid kutsuvad sellest osa saama kõiki soovijaid.

Karmoškakamraadid on muusikaline seltskond, kuhu kuulub huvilisi Setost Saareni. 2018. aastal hakkas Piret Aus, Viljandi kultuurikolledži rahvamuusika eriala I lennu vilistlane ja üks Viljandi pärimusmuusika festivali ellukutsujaid, August Pulsti õpistus andma karmoškakursusi. Nüüdseks on tema käe all õppinud ligi 60 karmoškasõpra. Koos käiakse Viljandi pärimusmuusika aidas ning esinemistega jagatakse pillimängu positiivsust üle kogu Eesti.

Ühismängimise käigus leitakse pilli seest üles mõned traditsioonilised tantsuklubi lood, grupi repertuaar ulatub “Kodukesest” ABBA hittideni, sekka mängitakse soome-ugri rahvaste muusikat. Peamine on aga mängimine enda rõõmuks ja lugusid õpitakse kuulmise järgi nagu pärimuse puhul ikka: meistrilt õpipoisile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles