Hinnatud vallajuht andis käe lõplikult ettevõtlusele

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Endine omavalitsusjuht, praegune ettevõtja Andrus Blok ütles, et omavalitsusel ja ettevõttel on suur vahe.
Endine omavalitsusjuht, praegune ettevõtja Andrus Blok ütles, et omavalitsusel ja ettevõttel on suur vahe. Foto: Marianne Loorents

Rakke endine kauaaegne vallavanem Andrus Blok on täpne mees. Kokkulepe oli temaga kohtuda eelmise nädala kolmapäeval kell 11 Kallastel. Pärast mõningast kiirustamist jõudsime koos fotograafiga kaks minutit enne kokkulepitud aega kohale ja näis, et enne jutuajamist jõuab veel pisut hinge tõmmata. Ei jõudnud, sest täpselt kell 11 ilmus oma kontori trepile osaühingu Kallaste Kalur tegevjuht ja juhatuse esimees Andrus Blok.

Peipsi ja Kallaste ei ole Andrus Blokile võõrad. Enne kui ta Rakke vallavanemaks sai, tegeles ta väikestviisi kalaäriga, pidades Rakkes ja Koerus esmatarbekaupade poodi. Harrastaja kalurina hangib mees kevaditi võrguloa ja läheb ise Peipsile kala püüdma. Nii need sidemed ja tutvused rannarahvaga on tekkinud.

Nende tulemusel tehti Blokile ettepanek tulla osaühingusse Kallaste Kalur ja 1. augustil istuski ta äriühingu juhi toolile. Tuntus kohaliku rahva seas aitas kaasa kohanemisele. Ei pidanud alustama enesekehtestamisest, nagu paljud uued juhid peavad tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles