Päästjad eemaldasid puid ja aitasid kiirabi

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Ida-Virumaal langetas torm suuri puid raudteele.
Ida-Virumaal langetas torm suuri puid raudteele. Foto: Ida päästekeskus

Päästjatele andsid tööd tormituul ja raskes seisundis patsiendid.

11. novembril kell 9.27 sõitsid päästjad Viru-Nigula valda Aseri alevikku Kesktänavale, kus ühes korteris oli eakas naine kukkunud ning ei saanud enam püsti ega ka ust avada. Päästjad aitasid lähedastel ukse avada ja naine anti üle kiirabile.

Ida päästekeskuse kutselised ja vabatahtlikud päästjad käisid 12. novembri hommikul Lääne-Virumaal üheksal väljakutsel, et eemaldada tugeva tuule tõttu teele kukkunud puid. 

Ida-Virumaal oli päästjatel laupäeva pealelõunal ja õhtul neli väljakutset ja eemaldada tulid Mustanina külas raudteele langenud suured puud.

Päästjad käisid nädalavahetusel seitsmel korral abiks kiirabibrigaadidel raskekaalulisi ning raskes seisundis patsiente transportimas.

Päästjad käivad sageli abis seetõttu, et vanemad üksi elavad inimesed on kodus kukkudes viga saanud ja ei suuda enam ise püsti tõusta ega liikuda. Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, enne kui keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb või mõni lähedane hädasolijast teada saab. Eakate ja liikumisraskustega inimeste kodud on kasulik raskete tagajärgedega kukkumiste ennetamiseks kohandada, selleks on mõttekas küsida abi ja nõu sotsiaaltöötajatelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles