Reisihimuline rasvatihane üllatas lennutulemusega

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Pildil olev rasvatihane ei ole sama lind, kes Venemaal välja ilmus. Samas on nüüdseks selge, et selle liigi esindajad võivad läbida üsna pikki distantse.
Pildil olev rasvatihane ei ole sama lind, kes Venemaal välja ilmus. Samas on nüüdseks selge, et selle liigi esindajad võivad läbida üsna pikki distantse. Foto: Sven Hõbemägi

Hobiornitoloog Sven Hõbemägi rõngastas mullu oktoobri lõpus Rakvere tammikus pisikese rasvatihase. Aasta hiljem leiti sama lind ligi kuuesaja kilomeetri kauguselt Leningradi oblastist Venemaalt.

Isane rasvatihane sai rõnga Rakveres eelmise aasta 28. oktoobril. Tänavu püüti ta kinni ja vabastati 16. oktoobril Venemaal Leningrad oblastis asuvas Laadoga linnujaamas. Linnulennult asub see Rakverest umbes kuuesaja kilomeetri kaugusel. Nõnda pika maa läbimine on paigalinnuks peetava rasvatihase kohta uskumatu tulemus.

"Sellised leiud näitavad, et ka need linnud tegelikult rändavad üsna pikki vahemaid," ütles Hõbemägi ning meenutas analoogset juhtumit eelmise aasta veebruarist. Toona kirjutas ka Virumaa Teataja Hõbemägilt rõnga saanud sinitihasest, kes oli ilmunud välja kaheksasaja kilomeetri kaugusel Kaliningradis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles