Aasta teod ootavad konkursile esitamist

Merly Raudla
Copy
Mullune isikuteo kategooria võitja Epp Mäe (vasakul) võtmas vastu auhinda Virumaa Teataja peatoimetajalt Eva Samolberg-Palmilt.
Mullune isikuteo kategooria võitja Epp Mäe (vasakul) võtmas vastu auhinda Virumaa Teataja peatoimetajalt Eva Samolberg-Palmilt. Foto: Ain Liiva

Maakonnaleht Virumaa Teataja ja Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) kutsuvad märkama maakonnas tehtud tublisid tegusid ja nende tegijaid ning esitama neid konkursile “Aasta tegu”. Seekordne silmapaistvate tegude eest tunnustamine on järjekorras juba kahekümnes.

Et aasta teo tiitli laureaate saaks veebruari alguses tunnustada, kutsume kõiki üles hiljemalt 4. detsembriks (kaasa arvatud) kandidaate esitama. Selleks tuleb saata kiri, kus on märgitud tunnustust vääriv tegu ja põhjus, miks tuleks seda esile tõsta, samuti tegija nimi ja kontaktandmed, e-posti aadressil eva.samolberg-palmi

@virumaateataja.ee. Kandidaate võivad esitada nii üksikisikud kui ka organisatsioonid ja asutused.

Lääne-Virumaa aasta teo tiitel antakse välja kahes kategoorias: isikuteo ja ettevõtte/asutuse/organisatsiooni ehk ühisteo kategoorias. Aasta teo valimisel lähtutakse järgmistest kriteeriumidest: eriline edu; vajalik ja kordaläinud suurüritus; oluline ehitis või loominguline saavutus; paik või asi, mida võib pidada 2022. aasta märgiks. Aasta teo tiitli vääriline on tegu või üritus, millest räägitakse ka tulevikus kui märgist kodukülas, -vallas, -linnas, -maakonnas.

Aasta teo toimkond valib pärast 4. detsembrit välja rahvahääletusele minevad nominendid, seejärel avaldatakse need hääletamiseks.

Toimkonda kuuluvad Virumaa Teataja, VIROL-i ja Lääne-Virumaa keskraamatukogu esindajad. Hääletamine kestab kolm nädalat ning hääletada saab VIROL-i kodulehel, kirja teel ja kõikides maakonna raamatukogudes.

Konkursi võitjaid autasustatakse pidulikul vastuvõtul.

Aasta teo konkurss on igal aastal näidanud, et meie maakonnas on äärmiselt palju tublisid ning aktiivseid tegijaid, kelle teod kõlavad veel kaua meie maakonnas ning Eestis laiemalt.

Sven Hõbemägi

Virumaa Teataja peatoimetaja Eva Samolberg-Palmi ütles, et lõppev aasta on olnud eriline ning see on andnud võimaluse tõusta esile omanäolistel tegudel ja veel erilisematel inimestel.

“On sõda, on kriisid, hinnatõus, ometi pole see takistanud tegusatel inimestel mõelda suurelt ja teha midagi silmapaistvat,” lausus ta.

“Aasta teo konkurss on igal aastal näidanud, et meie maakonnas on äärmiselt palju tublisid ja aktiivseid tegijaid, kelle teod kõlavad veel kaua meie maakonnas ning Eestis laiemalt. Sageli ei oska me neid kõiki ise märgata. Sellepärast kutsume ka sellel aastal kõiki inimesi tegijaid ja nende tegusid enda ümber märkama, et leida uued maakonna visiitkaardid, kelle üle saame kõik maakonnas uhkust tunda,” rääkis omavalitsuste liidu tegev­direktor Sven Hõbemägi.

Mullu pälvis aasta ühisteo tiitli Sõmeru-Näpi piirkonda rahvaspordiväljaku rajamine, isikuteo kategoorias tõusis aga laureaadiks Epp Mäe naistemaadluses MM-il hõbemedali võitmise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles