Tõrma Kõrgemäe nõlvad ootavad ikka veel paremaid aegu

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Rakvere rattamaratoni sõitjad Kõrgemäel tänavu suvel.
Rakvere rattamaratoni sõitjad Kõrgemäel tänavu suvel. Foto: Marianne Loorents

Rakvere külje all Tõrmas asuvad Kõrgemäe nõlvad kerkivad jututeemaks tavaliselt enne talve. Kunagi asus seal ju korralik suusahüppetorn koos tõstukiga, samuti hindavad paika ratta- ja tervisesportlased. Paraku on piirkonna potentsiaal praegu kasutamata, suurematest arendustest Kõrgemäel räägiti viimati avalikult enne koroonaaega.

Tuleval talvel avatakse Kõrgemäel kahe ja poole kilomeetri pikkune ning viie meetri laiune suusarada. Raie- ja pinnasetööd on juba tehtud, ning kui lumi maha sajab, saab rajad sisse ajada, ütles Rakvere valla spordi- ja terviseedenduse spetsialist Siiri Kohver.

Kohver märkis samuti, et kümmekond aastat sahtlis seisnud uhke detailplaneeringu teostamine nõuaks kõigepealt selle kaasajastamist, samuti koostööd kolme omavalitsuse – Rakvere vald, Rakvere linn ja Vinni vald – vahel. Ehkki maad kuuluvad Rakvere vallale, oleks spordipiirkonna peamised kasutajad ju ka ümberkaudsed elanikud. "Arvan, et oleme kõik sellele avatud, aga majanduslik olukord on täna selline, et nii suuri plaane vist praegu ei tehta," sõnas Kohver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles