Laura Herm: püüan kogu hingest jäigad kastid oma maailmapildist eemal hoida

Copy
Laura Herm on Rakvere reaalkoolis füüsikat õpetanud viimased kümme aastat.
Laura Herm on Rakvere reaalkoolis füüsikat õpetanud viimased kümme aastat. Foto: Laeend.ee

Kevadel algatasid ettevõtted ABB, Eesti Energia, Fermi Energia, LHV, Nordecon ja Metrosert haridusprogrammi “Lae end”, kus ühena kümnest lööb kaasa Rakvere reaalkooli õpetaja Laura Herm. Veebikeskkonna laeend.ee kaudu tutvustatakse särtsakaid õpetajaid ka avalikkusele.

Programmi kandideerimiseks oli vajalik, et näiteks kolleeg, õpilane, vilistlane märkaks särtsakat õpetajat ja esitaks ta programmi osalema. 47 nomineeritud õpetajat saatsid seejärel ennast tutvustava lühivideo. Video lähetanud õpetajate seast valis programmi 10 enim sobivat õpetajat välja žürii, kuhu kuulusid Eesti Energia, Eesti Füüsika Seltsi, haridus- ja teadusministeeriumi, Metroserdi, Videoõpsi esindajad ja televõistluse “Rakett 69” võitja.

Rakvere reaalkooli füüsikaõpetaja Laura Herm jõudis õpetajaametini misjonitööl Indoneesias, kus õpetajate palk on maailma kehvimate seas, aga koolides töötavad ometi supervõimetega inimesed. Eesti murekohana näeb ta nii klassiruumis kui ka ühiskonnas laiemalt üksteist austava ja lugupidava suhtumise puudumist – mahategevas keskkonnas aga jäädaksegi mugavustsooni. Oma töös püüab Laura kogu hingest meeles pidada, et elus on alati midagi veel – midagi, mida me ei näe ja milleni meie intelligents ei küüni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles