Šoti folkmuusik Nathan Evans astub üles Viru Folgi pealaval

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Tuleva aasta augustis on Viru Folgi peaesineja Nathan Evans.
Tuleva aasta augustis on Viru Folgi peaesineja Nathan Evans. Foto: Viru Folk

Nathan Evans, Šoti muusik, kes on praegu vaieldamatult kuulsaim meremeeste laulude ehk shanty'de esitaja, annab kontserdi Briti saarte kultuuri tutvustava festivali Viru Folk pealaval 11. augustil 2023 kell 22.

Shanty'de seas on kindlasti oodatuim sotsiaalmeedias sadu miljoneid vaatamisi ja Spotifys kümneid miljoneid kuulamisi kogunud ning ka tuhandete eestlaste, sealhulgas laste lemmik Uus-Meremaa vaalapüüdjate laul "The Wellerman", mis räägib kohalikest kaldavaalapüüdjatest, keda käib hea ja paremaga kostitamas ja nende varusid täiendamas Briti päritolu vendade Wellerite loodud varustusfirma, mille esindajaid kutsuti wellerman'ideks. 

Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla sõnul on sobivaim paik Eestis tänapäeva wellerman'i Nathan Evansi kontserdiks just Käsmu kapteniküla, kuhu sobituvad need meremeeste laulud kui oma koju. "Nii nagu sadu aastaid tagasi ootasid vaalapüüdjad tollastelt wellerman'idelt teed, suhkrut ja rummi, ootavad muusikasõbrad nüüdselt wellerman'ilt neid vahvaid taaselustatud meremeeste laule," võrdleb Veedla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles