E-sigarettidega seonduv on jõudnud politseinike töölaudadele

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
E-suitsetamine ehk veipimine.
E-suitsetamine ehk veipimine. Foto: Arvo Meeks

Noorte seas on populaarseks saanud e-sigaretid, mille pruukimine aga ei mõju tervisele hästi. Sestap on nendega seonduv jõudnud politseinike ja kõrgete riigiametnike töölaudadele.

Rakvere politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Natalia Valem rääkis, et noortel on alati olnud suur soov proovida ebasobilikke tooteid, mis on kauplusest kättesaadavad alates 18. eluaastast. "Alaealiste seas on e-sigarettide tarvitamine aastatega aina kasvav trend ning jõudnud seetõttu ka politsei töölauale," ütles ta. Valemi sõnul on toode noorte seas levinud, sest meeldiva lõhna ja ilusa välimuse tõttu tundub see kahjutu. "Samuti levib noorte seas valearvamus, et selle kasutamine ei riku tervist nii palju, nagu seda teevad mokatubakas või tavalised suitsud," selgitas piirkonnapolitseinik. Ta rõhutas, et e-sigaret on samuti tubakatoode, mille omamine, müük ja tarvitamine on alaealistele keelatud.

Politsei andmetel tarvitavad noored e-sigarette tavaliselt avalikes kohtades. Samas on korravalvuriteni jõudnud teated koolidest, kus õpetajad on märganud õpilasi e-sigarette tõmbamas WC-s ja isegi klassis tunni ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles