Ilmub postmark sarjast "Eesti Kunstimuuseumi kullafond"

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Täna ilmuv uus postmark.
Täna ilmuv uus postmark. Foto: Omniva

Täna ilmub postmark sarjast "Eesti Kunstimuuseumi kullafond", mis kujutab Adamson-Ericu maali "Jalutuskäik". Eesti kunstile pühendatud postmarkide sari ilmub 2010. aastast ja seda kujundab kunstnik Lembit Lõhmus.

Margi trükiarv on 20 000 ja see maksab 90 senti, mis on sobiv valik, kaunistamaks riigisiseseid postkaarte ja kirju. Postmark on trükitud trükikojas Vaba Maa. Lisaks postmargile ilmub traditsiooniliselt esimese päeva ümbrik ja infokaart, mis on müügil Omniva e-poes. Eesti kunstimuuseumi kullafondi margi esimese päeva tempel on kasutusel Toompea postkontoris.

Adamson-Eric (1902–1968) on Eesti modernismiajaloo üks säravam esindaja, kes kujunes legendiks juba oma eluajal. Ta oli andekas ja erakordselt mitmekülgne looja – üks väheseid Eesti kunstnikke, kes oli võrdselt tugev nii maalikunstis kui ka pea kõigil tarbekunsti ja disaini aladel. 1920. ja 1930. aastatel oli Adamson-Eric Eesti kunstielus ka üks suurimaid kosmopoliite, olles elanud ja töötanud Euroopa eri paikades. Samuti oli ta üks enim reisinud kunstnikke. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles