Vinni valla uus üldplaneering näeb muu hulgas ette Vinni ja Pajusti aleviku liitmist

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Praegu asub Vinni vallamaja Pajusti alevikus. Kui kehtestatakse valla uus üldplaneering ja seda täide hakatakse viima, siis Pajusti alevik kui haldusüksus ilmselt kaob ning asemele tuleb Vinni-Pajusti alevik.
Praegu asub Vinni vallamaja Pajusti alevikus. Kui kehtestatakse valla uus üldplaneering ja seda täide hakatakse viima, siis Pajusti alevik kui haldusüksus ilmselt kaob ning asemele tuleb Vinni-Pajusti alevik. Foto: Arvet Mägi

Vinni vallas on alates 21. novembrist kuni aasta lõpuni avalikul väljapanekul valla uus üldplaneering. See dokument sisaldab mitut päris uut lähenemist valla elukorraldusele ning valla elanikud saavad avalikustamise ajal esitada oma ettepanekuid ja vastuväiteid.

Üldplaneeringuga määratakse Vinni valla ruumilise arengu suundumused ja põhimõtted. Planeering arvestab üldiste väärtuste ja huvidega, et tagada parimal võimalikul moel Vinni valla jätkusuutlik areng nii elanike kui ka ettevõtjate seisukohast. Muu hulgas on uues üldplaneeringus leitud tuuleenergia tootmiseks sobilikud alad ning kavandatakse Laekvere, Roela, Tudu, Viru-Jaagupi, Vinni ja Pajusti aleviku ning Piira küla piiride muutmist. Samuti määratakse supelranna alad ja üldised maakasutuse juhtotstarbed ning nendele vastavad ehitustingimused.

Üks huvitavamaid ja ilmselt enim keskustelu tekitavaid punkte üldplaneeringus on ettepanek liita Vinni ja Pajusti alevik halduslikult üheks alevikuks. Piira küla tiheasustusega alast on plaanis aga moodustada Piira alevik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles