Vaade: peaga vastu seina jooksmise tunne

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Aivar Ojaperv.
Aivar Ojaperv. Foto: Vladislav Musakko

Nädal tagasi avalikkuse ette jõudnud video peksmisest Vinni-Pajusti koolis algas hetkest, mil üks 13-aastane noormees tungis eakaaslasele rusikatega kallale. Seni on avalikkusele aga välja rääkimata filmimisele eelnenu: rusikakangelane tagus oma isiklikku pead vastu kappi. Kolm-neli korda. Kas küttis end üles, lõi nii-öelda atmosfääri, seda ma ei tea.

Peaga tahaks vastu seina joosta mina ka ja nii mõnigi meie toimetuse ajakirjanik veel. Meile pole atmosfääri vaja luua, see on juba olemas, aga ehk leevendaks füüsiline valu hingelist arusaamatust.

Arusaamatus seisneb selles, et jätkuvalt üritavad asjapulgad teemast rääkida vaid ümbernurga ja hillitsetult. Peatoimetaja juba kirjutas ühes varasemas arvamusartiklis, et nii palju, kui seda peksmislugu kajastades, pole meie ajakirjanikud veel pragada saanud. Pragas pekstud lapse vanem: ärge kirjutage, võtke kuvatõmmis peksmisvideost maha! Pahandas ja hoiatas kohaliku politsei juht: pealkiri on vale, ärge videot paljundage, ärge tehke seda ja toda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles