Kodukanade elu lõppes metsa all loomade toidulaual

Merly Raudla
Copy
Kana. Foto on illustratiivne.
Kana. Foto on illustratiivne. Foto: Kuido Saarpuu

Esmaspäeva õhtul leidis Rakke lähistel Selja järve ääres jalutanud Taivo metsa all külma käes kössitavad kanad. Esialgu arvas mees, et sulelised on kuskilt talust jalutama läinud. Hiljem selgus, et lähimad majad jäävad viie kilomeetri kaugusele ja keegi on kanad meelega metsa alla toonud.

Esmaspäeva õhtul enne pimedat Selja järve ääres jalutamas käinud Taivole hakkas metsa all silma vähemalt seitse kana. “Pruunid kanad olid rohu sees kössitades üsna märkamatud,” ütles mees ja tõdes, et kanad teda ega autot ei kartnud. “Vaatasin neid ja arvasin nad olevat majapidamisest uitama läinud. Vabalt peetavad kanad toimetavad ikka kodu ümbruses ja ära ei eksi,” sõnas möödasõidul Selja järve ääres peatuse teinud Taivo. Kanad kükitasid mehest vaid mõne meetri kaugusel.

Kuna piirkond on mehele võõras, ei osanud ta aimata, et läheduses tegelikult maju ei olegi. Alles koju jõudnuna võttis ta kaardi lahti ja avastas, et sulelised ei saa omal jalal küll Selja järve äärde tulnud olla. “Seal polnudki majapidamisi. Kanad olid seega täiesti suvalises kohas. See tundus imelik,” meenutas Taivo, kes oli teinud kanade asukohast sotsiaalmeediasse postituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles