Aasukalda maa- ja merepäästekomando ostis Suurbritanniast merepäästekaatri

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Komando liikmed (vasakult) Kaur Kamm, Voldemar Zaidullin, Gennet-Rait Poom, Marve Kamm ja Indrek Puumeister Suurbritanniast ostetud kaatri ees.
Komando liikmed (vasakult) Kaur Kamm, Voldemar Zaidullin, Gennet-Rait Poom, Marve Kamm ja Indrek Puumeister Suurbritanniast ostetud kaatri ees. Foto: Erakogu

"Meil oli see idee juba 2016. aastal. Siis käisid meie komando liikmed politsei- ja piirivalveameti ning päästeliidu kaudu merepääste esimese ja teise astme koolitusel. Paraku ei leidnud me ühtegi sobivat kaatrit. Asi venis, aga täna on meil kaater depoos olemas," rääkis Marge Zaidullin Aasukalda maa- ja merepäästekomandost.

Käesoleva aasta kevadel vahetus Aasukalda maa- ja merepäästekomando juhatus. Zaidullini sõnul tulid juhatusse kaks erksat noormeest – Rain Laager ja Indrek Puumeister –, kes võtsid merepääste osa enda eest vedada. Puumeister pidas läbirääkimisi ja otsustas, et Horizon of Shore oleks kaatritest Soome lahe vetesse kõige sobivam.

Päästekaater läks maksma 34 418 eurot. Vajaminevast rahast 10 325 eurot saadi LEADER-meetmest, 10 000 politsei- ja piirivalveametilt, 5400 Viru-Nigula valla toetusgrupilt, 5251 Viru-Nigula vallalt ning 3442 kattis komando omavahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles