Rakvere proua sünnipäevakülalised ei tahtnud tuppa ära mahtuda

Merly Raudla
Copy
Leontine Elfrosine Kollom ütles oma 105. sünnipäeval rõõmsalt, et elu on hea.
Leontine Elfrosine Kollom ütles oma 105. sünnipäeval rõõmsalt, et elu on hea. Foto: Ain Liiva

Täna tähistas oma 105. sünnipäeva Rakveres elav proua Leontine Elfrosine Kollom. Elurõõmsa juubilari sõnul on tema kõrge ea saladus töökus ja positiivne ellusuhtumine.

Õnnitlejaid oli tähtsa päeva puhul nii rohkesti, et kõik ei mahtunud tillukesse tuppa korraga äragi. Samal ajal kui külalised hällilast õnnitlesid, toimetasid hakkaja proua vennatütar Rigina ja lapselaps Tiina köögis. Kõik majapidamise vaasid täitusid lillekimpudega, kohvitassid täideti järjest kuuma joogiga.

Leontine Elfrosine Kollom säras õnnitlejate keskel kui päike. "Kui mõtled, et elu on hea, siis ta ongi hea," ütles juubilar ja lisas, et kui mõelda, et elu on kurb, siis ongi kurb. Kurvastamine ei ole aga Leontine Elfrosine Kollomi moodi. "Mul on väga hea elu, sest mul on abilised," märkis naine. Kollomil on üks laps ning neli lapselast. Lapselastest kõige lähemal elab Tiina, kelle elupaik on küll Kadrinas, kuid kes käib iga päev lõuna ajal vanaema vaatamas. "Väga tubli on," kiitis Tiina ja lisas, et vanaema teeb ise tule pliidi alla, keedab endale putru ning hiljuti praadis isegi kala. Proual käib abis ka hooldaja, kes toob toidukraami ning puud tuppa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles