Maaeluministeerium ootab põllumehi kaasa rääkima põllumajanduse tulevikust

Merly Raudla
Copy
Urmas Kruuse sõnul on järgmiseks viieks aastaks põllumajandustootjate sissetulekute tagamiseks ette näihtud ligikaudu 740 miljonit eurot.
Urmas Kruuse sõnul on järgmiseks viieks aastaks põllumajandustootjate sissetulekute tagamiseks ette näihtud ligikaudu 740 miljonit eurot. Foto: Dmitri Kotjuh

Valmivad esimesed uue perioodi ühise põllumajanduspoliitika meetmete toetustingimused. Selleks et info uue perioodiga kaasnevate muudatuste kohta kõigi põllumeesteni jõuaks, korraldab maaeluministeerium üleriigilisi infopäevi.

Määrusega kehtestatakse mitme toetuse saamise nõuded ning taotlemise ja menetlemise kord. "Suurima osa uue perioodi ühise põllumajanduspoliitika eelarvest suuname põllumajandustootjate sissetulekute tagamisele," kõneles maaeluminister Urmas Kruuse ja lisas, et selleks eesmärgiks on järgmiseks viieks aastaks ette nähtud ligikaudu 740 miljonit eurot.

Maaeluminister peab tähtsaks koostööd sektori ja ministeeriumi vahel. "Praeguses julgeolekupoliitilises olukorras on eriti tähtis, et põllumees saaks oma tööga jätkata, talle on tagatud sissetulek ning säiliks toidujulgeolek," ütles Urmas Kruuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles