Tänasest kehtivad maanteedel talvised piirkiirused

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Enne sõidu alustamist saab vaadata teeolusid portaalist tarktee.ee.
Enne sõidu alustamist saab vaadata teeolusid portaalist tarktee.ee. Foto: Elmo Riig

Tallinna–Narva maantee 2 + 2 lõigul alates Maardust kuni Aaspereni tänavu piirkiirust üle 90 km/h ohutuse kaalutlusel ei tõsteta. Liiklusmärke piirkiiruse 110 km/h kohta hakatakse eemaldama alates tänasest.

"Tallinna–Narva maantee valdavas osas ei ole takistatud metsloomade teele pääsemine, samuti on teel palju vasak- ja tagasipöördeid ning jalakäijad ületavad bussipeatuste piirkonnas teed. Samuti on Lääne-Virumaa osas ka suhteliselt madal liiklussagedus, mistõttu eriti teisel sõidurajal libedustõrje materjalid ei tööta nii efektiivselt kui suurema liiklussagedusega teelõikudel," selgitas transpordiameti maanteeliikluse juhtimise üksuse juhataja Siim Vaikmaa.

"Kindlasti tuletame liiklejatele meelde, et suurim piirkiirus ei ole kohustuslik. Jälgida tuleb tee- ja sõiduolusid ning valida sellele vastav kiirus," ütles Vaikmaa. "Talviste teeolude korral tasub meeles pidada, et möödasõit võib võtta oluliselt rohkem aega, ning kuna 2 + 1 teedel on möödasõidurajad piiratud pikkusega, tuleks seda ohtlikku manöövrit vältida. Ka 2 + 2 teedel võib möödasõidu sooritamisel teekatte libedus erinevatel sõiduradadel olla erinev," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles