Riik kutsub üles testima ohuteavituse lühisõnumit

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Tulevikus hakatakse ohuteavitust saatma sündmuste korral, mis ohustavad elu, tervist ja riigi julgeolekut.
Tulevikus hakatakse ohuteavitust saatma sündmuste korral, mis ohustavad elu, tervist ja riigi julgeolekut. Foto: Imago Stock&people Via Www.imago-images.de

Riigiasutused soovivad testida ohuteavituse lühisõnumi edastuse toimimist ja arusaadavust sõnumite saatmise teel vabatahtlikele. Tulevikus hakatakse teateid saatma sündmuste korral, mis ohustavad elu, tervist ja riigi julgeolekut.

Siseministeeriumi asekantsler Viola Murd ütleb, et ohuteavituse kvaliteetseks arendamiseks vajatakse infot selle kohta, kui kiiresti inimesed sõnumit märkavad ja kui hästi selle sisu mõistavad. "Kutsume inimesi üles ohuteavituse sõnumit testima ja selle kohta tagasisidet andma. Oluline on teada, et tegelikku ohtu testsõnumite saamise ajal piirkonnas ei ole ja inimesed ei pea ohutuse pärast muret tundma," lisab Murd.

Lühisõnumite edastamise süsteemi arendamisel osalevad siseministeerium ja häirekeskus koos majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning riigi infokommunikatsiooni sihtasutusega. Tulevikus saadetakse elu, tervist või riigi julgeolekut ohustavate sündmuste puhul ohualal viibivate inimeste mobiiltelefonidele lühisõnum. Sellised sündmused on näiteks tulekahju, massiline korratus ja ohtliku toidu levik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles