Letipea küla kogub allkirju tuumajaama vastu (1)

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Kinnistud, mille omanikud on andnud allkirja tuumajaama vastu, on kaardil markeeritud oranžiga. Markeeritud on ka kohad, kuhu Inseneribüroo Steiger Fermi Energia tellimusel lähiajal puuraugud teeb.
Kinnistud, mille omanikud on andnud allkirja tuumajaama vastu, on kaardil markeeritud oranžiga. Markeeritud on ka kohad, kuhu Inseneribüroo Steiger Fermi Energia tellimusel lähiajal puuraugud teeb. Foto: Andrus Õis

Eestisse tuumajaama rajada sooviv Fermi Energia teatas 26. oktoobril kavatsusest korraldada ehitusgeoloogilised eeluuringud Viru-Nigula vallas Letipea külas. Kohalikud elanikud vastasid sellele omapoolse uuringuga, mille eesmärk on risti vastupidine.

"Letipea küla inimesed alustasid uuringuga. Uuringu eesmärk on välja selgitada kohalike inimeste arvamus, kas nad tahavad tuumajaama Letipeale või mitte," teatas rahvaalgatuse eestvedaja Andrus Õis.

"Alustasime uuringuga Letipea küla läänepoolsest otsast ja liigume ida poole. Uuring on väga algses staadiumis," selgitas Õis. Oma olemuselt on see allkirjade kogumine tuumajaama rajamise vastu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles