Tänasest saab e-PRIA-s esitada taotlusi erimärgistatud diislikütuse ostuõiguse saamiseks

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Sügisesed põllutööd uueks hooajaks valmistumisel.
Sügisesed põllutööd uueks hooajaks valmistumisel. Foto: Priit Simson

PRIA avas ostuõiguse taotluste vastuvõtu ettevõtjatele, kes automaatselt ostuõigust ei saa. 21. novembri seisuga on uueks aastaks ostuõiguse saanud 7022 ettevõtjat.

PRIA registrite osakonna juhataja asetäitja Kristi Võikar ütles, et automaatselt saavad ostuõiguse ettevõtjad, kellel PRIA on 2022. aastal kontrollinud vähemalt ühe hektari põllumaa olemasolu või kellel on põllumajandusloomade registri andmetel vähemalt üks loom või kellel on vähemalt kümme mesilasperet. Samuti saavad automaatselt ostuõiguse need ettevõtjad, kellel on 2023. aastaks kaluri kalapüügiluba.

"Lisaks kontrollime, et ettevõtja ei oleks raskustes, sest neile ei tohi riigiabi anda. Viimati mainitud kontrolli käigus on selgunud, et 1111 ettevõtja puhul tuleb andmeid täpsustada. Enamusel neist on äriregistrile esitamata 2021. aasta majandusaasta aruanne," rääkis Võikar. Ta rõhutas, et erimärgistatud diislikütuse ostuõiguse saanud isikud peavad jälgima, et nad võivad sellist kütust kasutada üksnes kindlaks määratud tegevusaladel ja masinates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles