Juhtkiri: igavene mure driftijatega

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Esimene lumi ja kerge libedus tõid tänavatele nooremad ja vanemad autoarmastajad, kes oma sõiduoskusi proovile panna soovisid, mõtlemata sealjuures, millised võivad olla tagajärjed ja kas lärm ei häiri mitte ümbritsevaid.

Hea tava kohaselt on kõikjal kehtestatud öörahu ja see algab kell 22. Kui Rakvere Vallikraavi tänava elanikke häirivad undavad sõidukid, millega nende juhid parklates sõõrikuid teevad, siis tuleb loomulikult kohale kutsuda politseinikud, kes avaliku korra rikkujad laiali saadavad või neid trahvivad. Karistuse eesmärk on vältida uute rikkumiste toimepanekut. See on aga vaid ajutine lahendus.

Karistuste ja karistamisega on meie ühiskonnas midagi väga valesti läinud. Rakvere politseis ollakse driftijate kambast teadlik, väidetavalt on mõni neist “kohvile” kutsutud ja karistusigi jagatud, aga ilmselgelt pole neist meetmeist mitte mingit kasu. Driftijad ei karda korrakaitsjaid, ei karda neile vahele jääda, sest teavad, et meil kehtivate seaduste põhjal saab neid karistada stiilis “ära palun rohkem nii tee”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles