Kas vägivalda saab ära hoida?

, Kagu Politseijaoskonna Vanemkomissar
Copy
Katrin Satsi.
Katrin Satsi. Foto: Marianne Loorents

Viimasel ajal on meedias palju tähelepanu pälvinud laste omavahelise vägivalla juhtumid. Mõistagi mõjuvad need ehmatavalt ja tõstatavad küsimuse, kuidas saaksime selliseid olukordi ära hoida. Positiivse poole pealt saame õnneks öelda, et lastevaheline vägivald on Eestis aastatega oluliselt vähenenud, lausa mitu korda. Teisalt, täiesti ära kadunud sellised juhtumid ei ole ja probleem vajab jätkuvalt tõsist tähelepanu.

Sotsiaalmeedia ajastul on uue probleemina üles tõusnud kiusamise filmimine ja salvestise avalikkusele jagamine. Iga sellise video jagajast saab ka ise kiusaja, mitte kiusatava aitaja. Seega palun ärge jagage selliseid videoid, ja kui näete neid levimas, siis teavitage sellest kohe politseid.

Kuulen sageli ka ütlemist, et me ei saa ju midagi teha. Politseitöös aga näen, et teha saab nii mõndagi ja sellel tegemisel on ka reaalne mõju. Näeme, et kui keskendume lapse probleemide põhjustele, siis suudame probleemidele panna pidurit enne, kui laps muutub ohtlikuks endale ja teistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles