Restoranijuht White Guide Estonia 2023 soovitab Virumaa kööke

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Restoranijuhi White Guide Estonia 2023 avalikustamisel Kultuurikatlas anti parima peakoka tiitel Joonas Koppelile (paremalt teine).
Restoranijuhi White Guide Estonia 2023 avalikustamisel Kultuurikatlas anti parima peakoka tiitel Joonas Koppelile (paremalt teine). Foto: Andres Teiss

Esmaspäeval tutvustati Tallinnas Kultuurikatlas mahukaimat kodumaiste tippköökide kohta käivat restoranijuhti White Guide Estonia 2023. 150 soovitatud söögikoha seas on neli Ida- ja neli Lääne-Virumaalt. Lisaks anti parima peakoka tiitel Joonas Koppelile, kelle juhitud kolme restorani hulgas on ka Võsul asuv Mere 38.

Lääne-Virumaalt pääsesid nimekasse listi (paremusjärjestuses) tänavu ka Michelini soovituse noppinud Mere 38, Vergi sadamarestoran Wirkes, Vihula mõisa restoran ja Kaspervik Käsmus. Ida-Virumaalt on White Guide'i uues numbris kiidetud Narva-Jõesuu gurmeerestorani Franzia, Purtse kindlusemüüride vahel tegutsevat Von Traubet, Liimala rannarestorani Tulivee ja gruusiapäraseid hõrgutisi pakkuvat Mimino trahterit Jõhvis.

Eesti parimate restoranide esikolmiku moodustavad White Guide'i järgi Tallinnas asuvad NOA, 180 Degrees by Matthias Diether ja Fotografiska. Kogu nimekirja mahtus aga ka senisest suurem arv tippkööke, mis asuvad pisikestes maakohtades ja väikesadamates. White Guide'i Baltimaade sisujuht Aivar Hanson sõnas, et lõpuks ometi hakkas Tallinna tagant silma paistma ka ülejäänud Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles