Linnaliinibussid teevad raudteejaamas auringe

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Linna poolt Vaala keskusesse sõitev buss keerab igal ringil parklas asuvasse peatusesse, tehes nõnda sadakonna meetri pikkuse lisaringi.
Linna poolt Vaala keskusesse sõitev buss keerab igal ringil parklas asuvasse peatusesse, tehes nõnda sadakonna meetri pikkuse lisaringi. Foto: Marianne Loorents

Alates septembrist kärbiti Rakveres linnaliinibusside sõidugraafikuid, et mahtuda eelarvesse olukorras, kus kütusehinnad on tublisti tõusnud. Samas on liini nr 1 bussi liikumisteekond raudteejaamas kavandatud nii, et buss teeb igal reisil "auringi", läbides sadakond täiendavat meetrit.

Sada meetrit pole muidugi teab mis lisateekond, kuid nädalas on reise üle 50 ja kokku teeb see juba viis lisakilomeetrit. Võrdluseks: umbes sama pikk on Rakvere linnaliinibusside täisring, ehk kui buss raudteejaamas asjatult ei tiirutaks, saaks sama kulu juures avada lisaväljumise.

Kesklinnast Vaala keskuse poole sõitev buss teeb Jaama puiesteel raudteejaama juures vasakpöörde uude parklasse, kus on ühine peatus mõlema liinisuuna jaoks. Parklast väljumiseks tuleb bussil teha uuesti vasakpööre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles