Jahipidamine hundile ja ilvesele on selleks hooajaks lõppenud

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hunt
Hunt Foto: AP / Scanpix

Metsas on alanud kevadine pesapunumise aeg ning suurkisjate jaht on selleks hooajaks lõppenud. Hundijaht algas 1. novembril ja ilvesejaht kuu aega hiljem ehk 1. detsembril. Jahihooaeg mõlemale liigile lõppes 28. veebruaril. Kütiti 149 hunti ja 99 ilvest.

Hundi ja ilvese jahti reguleeritakse suurkiskjate kaitse- ja ohjamiskava järgi. Küttimislimiidi määramisel arvestatakse vajadust säilitada nii hundi kui ka ilvese asurkonna soodne seisund ja vähendada võimalikke kahjustusi.

Mandri-Eestis oli lubatud küttida 160 hunti, millest kütiti 144 isendit. Hiiumaal kütiti lubatud 5 hundist 4 ning Saaremaal lubatud 5 hundist kütiti 2 isendit.

Ilvest oli mandril lubatud küttida 100 isendit ning sellest kütiti 98. Saaremaal ilvese küttimiseks limiiti ette ei olnud nähtud. Hiiumaal oli lubatud küttida ja realiseeriti 1 ilvese luba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles