Jõukat Eestit ei ehita ega kaitse seina seest võetud lõputu rahaga

, Vabaerakonna tegevjuht
Copy
Märt Meesak
Märt Meesak Foto: Erakogu

2023. aasta riigikogu valimiste kampaania algas tahtmatult sel aastal 24. veebruari varahommikul Venemaa föderatsiooni kallaletungiga Ukrainale. 24. veebruari varahommikust muutus ka Eesti erakondade retoorika. Senised ebaõnnestumised ettevõtluspoliitikas, regionaalpoliitikas, meditsiinis, avalikus halduses ja sallivuses olid kõik unustatud. Sõda ja turvatunne varjutasid kõik.

Aga hoolimata sellest, kes kuskil sõna võtab, ikka ja ainult lubatakse valijatele raha, raha ja veel kord raha. Selmet tegelda süstemaatiliselt ja asjatundjate nõuannetele toetudes hinnatõusu põhjustega, tegelevad kõik riigikogu erakonnad maksumaksja raha laialijagamisega ehk hinnatõusu hoogustamisega.

Toetuste eesmärk on tegelda vaeste inimeste (loe: valijate) käitumise ja nende rahulolematuse maandamisega. Rahaga saadavad parteid lõa otsa eeskätt sotsiaal-majanduslikult kehvemal järjel olevad inimesed. Raha maandab sõjakuse ja ülestõusud: keegi ei hakka tänaval mässama ja revolutsioon jääb olemata, kui emotsionaalselt ülesköetud massidele eraldatakse rahaline rahusti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles