Talvel nabapluuse ja õhukesi tenniseid kandes tehakse oma tervisele karuteene

, Südameapteegi farmatseut
Copy
Külmadest ja märgadest jalgadest võivad alguse saada paljud tervisehädad alustades kõige lihtsamast külmetusest ning lõpetades kopsupõletiku, põiepõletiku, neeruhaiguse ja viirushaigustega.
Külmadest ja märgadest jalgadest võivad alguse saada paljud tervisehädad alustades kõige lihtsamast külmetusest ning lõpetades kopsupõletiku, põiepõletiku, neeruhaiguse ja viirushaigustega. Foto: Marianne Loorents

Kuigi mood ja rahvatervis tunduvad esmapilgul üksteisest väga kauged valdkonnad olevat, võivad mõned moetrendid meie tervist väga tugevalt mõjutada. Millised praegused moesuunad meie tervisele ohtu kujutavad?

Eesti kliima pakub mõnusaid sooje ilmasid vaid mõned kuud aastas. Moekaid riideid tahaksid inimesed aga kanda aasta ringi. Lühikesed joped ja nabapluusid, lõhkiste põlvedega ning pahkluid paljastavad püksid võivad küll olla trendikad, kuid panevad põntsu meie tervisele. Eriti selgelt paistab see välja perearstidele, kes peavad hakkama põiepõletikke ravima niipea, kui moodi tulevad naba paljastavad joped. Valutavate liigestega pöördutakse apteeki ja arsti juurde aga siis, kui mood soosib rebenenud pükste ja õhukeste tenniste kandmist.

Kui keha tegeleb enda soojendamisega, ei võitle ta efektiivselt haigustekitajatega

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles