Rakvere ametikoolis alustas tasuta pop-up-kaltsukas

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Tasuta taaskasutuspunkt Rakvere ametikooli garderoobis.
Tasuta taaskasutuspunkt Rakvere ametikooli garderoobis. Foto: Margot Liivaleht

Kolmapäeval oli Rakvere ametikooli garderoob saginat täis. Maaturismi ja puhastusteeninduse eriala õpilased seadsid üles ringmajandusliku põhimõttega kaltsuka, kuhu saab tuua ning kust saab tasuta võtta riideid. Pop-up-taaskasutuspunkti võivad külastada ka teiste koolide õpilased ja õpetajad ning see suletakse millalgi enne jõule.

Idee selliseks ettevõtmiseks tekkis ametikooli puhastusteeninduse õpetajal Janne Toomil, sellega tulid kohe kaasa keskkonnaõpetajad Kersti Salulaid ja Margot Liivaleht. "Eesmärk on keskkonnasäästlik – panna riided ringlema," ütles Salulaid, kes nimetas ettevõtmist praktiliseks keskkonnaõppe tunniks. "Ka õpetamises hakatakse aina rohkem pöörama tähelepanu tekstiilijäätmetele ja ringmajandusele. Tahame õpilastele anda harjumuse taaskasutuseks."

Mõte meeldis ka ametikooli õpilastele, kes nädala aja jooksul enne punkti avamist tõid kooli palju kodus seisma jäänud riideesemeid. Kolmapäeval hakkas kaltsukas tööle ning huvilisi teenindavad seal maaturismi eriala õpilased. Garderoob on kõigile avatud kogu koolipäeva jooksul, õpilased saavad seal käia vahetundide ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles